1. kolovoza 2014.

Pečene marelice s mascarpone sirom, lješnjacima i čokoladom





Za danas sam najavila dva recepta s marelicama <3  
Prvo su ove slatke pečene marelice u umaku od meda, ruma i cimeta, s mascarpone sirom, čokoladom i lješnjacima. Kaj da velim...čarolija od okusa! 
Ujedno, ovaj desert je zagrijavanje za tortu koja tek slijedi :)


recept 

Za jedan desert računajte:
  • 3 marelice 
  • 60 gr sira mascarpone 
ostali sastojci količina po ukusu:
  • šećer 
  • šećer u prahu 
  • lješnjaci (narezati)
  • čokolada (otopiti)
  • cimet 
  • med 
  • rum

Marelice prepoloviti, izvaditi koštice.
Pleh za pečenje obložiti papirom, gore poslagati marelice.
Posipati ih šećerom, te ispeći u pećnici na visokoj temperaturi (230-240 C), oko 10-15 minuta.
Malo ih prohladiti prije serviranja.

Sir mascarpone pomiješati sa šećerom u prahu.
U zdjelicu za serviranje složiti nekoliko pečenih marelica, posipati cimetom i preliti s malo meda i ruma.
Žlicom dodati sir, preliti s malo otopljene čokolade i posipati narezanim lješnjacima.





cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar